Pazartesi, Temmuz 20, 2009

Kanadalilarin Buyuk Ayibi

Airporthaber 20 Temmuz 2009Türkiye ile Kanada arasında sözde Ermeni soykırımı tasarısının kabul edilmesinin en büyük etken olduğu ikili ilişkilerdeki gerginlik Türk Hava Yolları’nın başlattığı İstanbul-Toronto uçuşları ile iyiye gitme eğilimi göstermişti.
İki ülke arasında kurulacak hava köprüsü sayesinde bahar havaları eserken Kanadalı milletvekilleri, Toronto hattının açılışında anlamsız bir tavır sergiledi.

Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Rafet Akgünay, 30 Kanadalı milletvekilini THY'nin ilk uçuşu şerefine Toronto’daki Sheraton Otel’de düzenlenen galaya davet etti.
Akgünay’ın davetine 13 Kanadalı milletvekili katılacağını bildirdi. Ancak onlar da gerekçe bildirmeden davete katılmadı.

500’ü aşkın davetlinin katıldığı galaya, Kanada’dan sadece Toronto Pearson Havalimanı Genel Müdürü LLoyd McCoomb ve bazı Toronto Pearson Havalimanı çalışanları katıldı.

Türkiye adına heyette bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve çeşitli partilerden 15 milletvekili de Kanadalı mevkidaşları ile görüşemedi.

Hiç yorum yok: