Pazartesi, Temmuz 13, 2009

Ulaştırma Bakanı Yıldırım Kanada'da

Cumhuriyet - 13 Temmuz 2009
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye'nin Kanada Büyükelçisi Rafet Akgünay ile Toronto'daki Shareton Otel'de basın mensuplarıyla sohbet toplantısı düzenledi. Yıldırım, İstanbul-Toronto uçuşlarının dün yapılan ilk seferle başladığını, haftada 3 gün devam edeceğini, ihtiyaca göre sefer sayısının artırılabileceğini kaydetti.

THY'nin Kadana'ya sefer yapmasının hep gündemde olduğunu, ancak yaşanan olaylar nedeniyle seferlerin yeni gerçekleşebildiğini ifade eden Yıldırım, ''Bu seferler, Kanada-Türkiye arasındaki ticari ilişkilere, turizme katkı sağlayacaktır. 'Eğer bir yere ulaşamazsan o yer senin değildir', Ali Rıfat Paşa'nın bu sözü ulaştırmacılar için önemlidir. Kara, deniz, hava yoluyla olsun, ulaşımın ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişimine büyük katkısı vardır'' diye konuştu.

...

'THY, Avrupa'da yolcu sayısında 4. sırada'

THY'nin Toronto'ya doğrudan seferlerine başlaması nedeniyle Shareton Otel'de gala düzenlendi. THY Genel Müdürü Kotil, burada yaptığı konuşmada, kendisini ''aya uçuş başlatan bir hava yolu şirketinin genel müdürü gibi hissettiğini'' ifade etti.
THY'nin kaliteyi, geliri ve pazar payını artırmayı hedeflediğini dile getiren Kotil, THY'nin yeni dönemde uzun uçuşlara yoğunlaşacağını kaydetti. Kotil, THY'nin Avrupa'da yolcu sayısında 4. sıraya yerleştiğini bildirerek, Toronto'ya uçuş sayısı izninin haftada 3 olduğunu, ancak bir an önce artırılmasını beklediklerini belirtti.

Hiç yorum yok: