Çarşamba, Temmuz 08, 2009

Biletler peynir ekmek gibi satiyor

CanadaTurk - Hasan Yilmaz - 1 Temmuz 2009
Türk Hava Yolları’nın Toronto-İstanbul biletlerine adeta hücüm edildi. 879 dolardan satılan gidiş dönüş bir ay süreli biletler peynir ekmek gibi satılıyor.

11 Temmuz’da Toronto’dan hareket edecek ilk uçak ile 13 Temmuz’da hareket edecek ikinci uçağın biletleri Haziran ayı içerisinde tü-kendi. İlk hafta uçuşları için çok sayıda kişi ismini yedeklere yazdırdı.

THY’nin Türkiye’ye gidecek ilk yolcuları arasında Türklerin yanı sıra İran’a, diğer Ortadoğu ülkelerine, Mısır’a, Pakistan’a gidecek çok sayıda yolcunun da olduğu bildirildi.


Önemli isimler geliyor

İstanbul’dan Toronto’ya gelecek ilk uçakta çok sayıda önemli isim bulunuyor. Bu kişiler arasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de var.

Uçakta ayrıca milletvekilleri, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ve diğer yönetim kurulu üyeleri, THY Müdürü Temel Kotil, bürokratlar ve çok sayıda basın mensubu olacak.
11 Temmuz Cumartesi günü yerel saatle 11:30’da İstanbul Atatürk Havaalanı’ndan havalancak uçak 11 saat 10 dakikalık uçuştan sonra aynı gün saat 15:40’ta Toronto Pearson Uluslararası Havaalanı’na inecek. THY’nin ilk uçuşu dolayısıyla Toronto Pearson Uluslararası Havaalanı yönetimi (GTAA) Türkiye’den gelecek konuklar için bir hoşgeldin partisi düzenleyecek. Parti, havaalanında Air Canada Maple Leaf Lounge’ta yapılacak.

12 Temmuz’da ise Türkiye’den gelen konuklar, seyahat acentaların temsilcileri ve Kanada Türk toplumunun temsilcilerinin de hazır bulunacağı bir resepsiyon düzenlenecek.


Karşılama konvoyu

Öte yandan ilk uçağı karşılamak amacıyla Canadatürk tarafından bir karşılama programı düzenleniyor. Bu amaçla 11 Temmuz günü THY Toronto Ofisinde toplanılacak ve 14:30’da Türk bayraklarıyla süslenmiş araçlarla konvoy halinde havaalanına gidilecek.



Büyük gün: 11 Temmuz

Türk Hava Yolları Toronto’ya ilk uçuşuna 11 Temmuz’da başlıyor. Seferler karşılıklı olarak haftada üç gün Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi gerçekleştirilecek.

THY, TK 17 uçuş numarası ile İstanbul’dan Türkiye saati ile 11:30’da kalkacak ve Toronto saati ile 15:40’ta Pearson Uluslararası Havaalanı’nda olacak. Toronto’dan ise TK 18 uçuş numarası ile 23:50’de havalanacak ve Türkiye saati ile 17:30’da İstanbul’da olacak.

Toronto’dan İstanbul ‘a uçuş süresi 10 saat 40 dakika, İstanbul’dan Toronto’ya uçuş süresi ise 11 saat 10 dakika olacak. Uçuşlarda Airbus A330 kullanılacak.

Türk Hava Yolları Toronto Pearson Uluslararası Havaalanı’nda Terminal 1’i kullanacak ve terminal içinde F bölümünde check-in işlemlerini yapacak.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ismini yedege yazdirmak diye bir sey soz konusu olamaz. Sistemde bilet yoksa bilet alamaz ya da adinizi sisteme yazamazsiniz. Sadece belli bir oranda overbooking yapilabilir ve onda da tum yolcular havaalanina gelirse elinde bilet olan son yolcu(lar) acikta kalir. Habaeri yazan arkadas biraz sallamis.