Cumartesi, Temmuz 11, 2009

Ilk ucak Istanbuldan hareket etti

THY Genel Müdürü Temel Kotil Toronto'ya hareketi öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Seferin hayırlı olmasını ve bu seferle THY'nin 117 noktaya uçuş gerçekleştirdiğini söyleyen Kotil, "Yıllardan beri beklenen ve çalışılan bir hattı. Bugün inşallah sayın bakanımızla beraber hattın açılışına gideceğiz. Toronto çok önemli çünkü yöremizde olup, Kanada'da yaşayan çok değişik milletlerden insanlar var. Onları İstanbul'a oradan da Orta Doğu'ya ve Asya'ya, Rusya'ya taşımış olacağız. Türkiye'ye gelenleri de taşımış olacağız. Böylelikle ticaretimiz de artmış olacak" dedi.
Toronto seferi için hareket edecek olan A340 model uçağın tamamen dolu olduğunu da ifade eden Kotil, "Bu hat mevsim olarak da yoğun bir sezon, inşallah dolu dolu uçuşlar gerçekleşecek" diye konuştu.

Başarılı basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun Toronto Raptors'a transferini de değerlendiren Kotil, "Hidayet'in Toronto'da bir takımda oynaması bizim için de çok önemli çünkü bu, bizim için oradaki insanlarla iletişim anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.
THY uçağının Toronto'ya inişinin ardından Toronto Havalimanı'nda Bakanı Yıldırım'ın da katılımıyla tören düzenlenecek. Toronto'da çeşitli etkinliklere katılacak olan Bakan Yıldırım'ın 14 Temmuz Salı günü Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.
THY, İstanbul-Toronto arasını aktarmasız yaklaşık 11 saatte uçacak ve uçuşlar Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi olmak üzere haftada 3 gün yapılacak.

Hiç yorum yok: