Çarşamba, Ekim 11, 2006

THY ni Dava Eden Kanadali Turk

http://www.airporthaber.com/hb/detay.php?id=9414

Kanada'da bir bankada çalışan Hilmi Şener, balayını geçirmek için THY'ye ait bir uçakla Türkiye'ye geldi. Ama uçaktan indiğinde onu ve eşini hoş olmayan bir sürpriz bekliyordu... Bunun üzerine THY'ye hem maddi hem manevi tazminat davası açtı.

Hilmi Şener, evlendikten sonra Türkiye'ye gelirken İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda valizinin kaybolmasından dolayı Türk Hava Yolları'na (THY) 6 bin 744 YTL maddi ve 15 bin YTL manevi tazminat davası açtı. Hilmi Şener, ABD'de çalışırken tanıştığı Kanadalı eşiyle evlendikten sonra balayı için Türkiye'ye geldi. Şener eşiyle birlikte geçtiğimiz ağustos ayında önce Kanada'nın Toronto şehrinden Amsterdam'a, daha sonra İstanbul'a ve buradan da memleketi Manisa'nın Gördes İlçesi'ne gidebilmek için İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na geldi.

Adnan Menderes Havalimanı'na indiklerinde uçakta olması gereken iki bavulundan birinin kaybolduğunu fark eden Hilmi Şener, birkaç hafta kayıp olan bavulunun bulunmasını bekledi. İçinde damatlığı, yurt dışındaki arkadaşlarının hediye ettiği saatler, Sony marka kamera ve manevi değeri olan çeşitli hediyelerin bulunduğu bavulun bulunamaması üzerine Şener, avukatı Yalçın Cabar aracılığıyla İzmir 10. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde THY'ye karşı tazminat dava açtı. Bavulunun THY'nin sorumluluğunda olduğunu belirten Şener, içinde maddi ve manevi değeri olan eşyalar bulunan bavulunu kaybettiği için THY'nin 6 bin 744 YTL maddi, 15 bin YTL manevi tazminat ödemesini istedi.

Bavulunda düğünde giydiği damatlığın, en az bin 500 Amerikan Doları değerindeki Bulova ve Movada marka saatlerinin olduğunu ifade eden Şener, yurt dışında güzel bir düğün gecesi geçirdikten sonra yaşadıklarının kendisini ve eşini çok yıprattığını söyledi. THY'nin sorumsuzluk örneği göstererek, olayın ailesinde ileride onarılması çok zor manevi derin yaralar açtığına dikkat çeken Şener, eşinin bu duruma çok şaşırdığını ve THY gibi ciddi bir firmanın insanları bu denli zor durumda bırakmasına üzüldüğünü belirtti.

Halen Kanada'da bir bankada çalışan Hilmi Şener'in avukatı Yalçın Cabar ise, hava yolcularını taşıma kurallarına göre THY'nin kaybolan bavulundan dolayı sorumluğunun açık olduğunu, bu durumda müvekkilinin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini kaydetti. Cabar, THY'nin bütün aramalara rağmen bavulu bulamadığını, kaybettiği bavul yüzünden tam kusurlu olduğunu iddia ederek, sorumluluğunu yerine getiremeyen kusurlu bir kurum olarak tazminatı kabul etmesini beklediklerini söyledi.

-----------
12/10/2006 Milliyet
Uçakta kaybolan bavul için 21 bin YTL tazminat davası Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)
MANİSA'nın Gördes İlçesi'nde yapılacak düğünü için Kanada'dan THY'ye ait uçakla İzmir'e gelen, İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu Hilmi Şener (31), içerisinde arkadaşları tarafından düğün hediyesi olarak verilen eşyalar ile damatlığının bulunduğu bavulunun, Adnan Mederes Havalimanı'nda kendisine teslim edilmemesi üzerine, havayolu şirketi aleyhine toplam 21 bin 744 YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı.
Üniversiteyi bitirdikten sonra ABD'nin New York şehirinde master yapıp, bir petrol istasyonunda çalışan Hilmi Şener, gezmeye gittiği Kanada'da bir bankada çalışan Mehtap Şener (30) ile tanıştı. Uzun süren bir arkadaşlık döneminin ardından evlenmeye karar veren çift, Manisa'nın Gördes İlçesi'nde yapılacak düğünleri için geçen 1 Ağustos'ta Martin Air şirketiyle Kanada'nın Toronto kentinden, Hollanda'nın Amsterdam kentine, 2 Ağustos'ta da Türk Hava Yolları ile Amsterdam'dan İstanbul aktarmalı olarak İzmir'e geldi.

Mehtap Şener ile birlikte İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na inen Hilmi Şener'e iki valizinden biri verilmedi. Durumu ileten Şener'e görevliler, üzerinde referans numarası bulunan bir belge verdi. Kaybolan bagajın bu numaradan ve verilen sigorta numarasından takip edilmesi söylendi. Bir türlü bavuluna kavuşamayan Hilmi Şener, Sivil Havacılık Kanunu'nun 128'inci maddesi gereğince 7 günlük yasal bekleme süresi sonrasında, kaybolan bavuldaki eşyaların listesini havayolları şirketine faksladı. Buradan da bir sonuç çıkmayınca, hukuki mücadele başlattı.

“DÜĞÜN ARİFESİNDE ÇOK ÜZÜLDÜM''
Avukatı Yalçın Cabbar aracılığıyla İzmir 10'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 6 bin 744 YTL'si maddi 15 bin YTL'si manevi, toplam 21 bin 744 YTL tazminat istemiyle dava açtı. Dava dilekçesinde kaybolan eşyaların değerinin 5 bin 985 YTL, valiz kaybolduğu için yapılan masrafın 759 YTL olmak üzere toplam maddi zararın 6 bin 744 YTL olduğu öne sürüldü. Hilmi Şener dilekçesinde şunları anlattı:
“Master eğitimim için ABD'ye gittim. Gündüz okula giderken, gece de bir petrol istasyonunda çalıştım. Eğitimimi tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönecektim. Babamın kanser olduğunu öğrenince maddi destek sağlamak için kalmaya karar verdim. Benim gönderdiğim paralarla babam tedavi olup sağlığına kavuştu. Ardından bir gezide Kanada'da Mehtap ile tanıştım. Evlenmeye karar verdik. Düğün yapmak için Türkiye'ye geldik. İçerisinde arkadaşlarımın verdiği düğün hediyeleri ile özene bezene aldığım damatlığım vardı. Düğünümde bu damatlığımı giyemedim. Bu beni çok etkiledi. Tam düğün üstü ayrı bir masraf yaptım. Havayolları şirketine uzlaşmayı teklif ettim, kabul etmedi. Beni tek üzen arkadaşlarımın düğünde takmam için hediye ettiği eşyaların kaybolması. Onlara düğün kasetimde hediyelerini gösteremeyecek olmam beni üzdü.''

Avukat Yalçın Cabbar mahkemeye verdiği dava dilekçesinde, “Müvekkilim aylar öncesinden düğün hazırlıkları yaptı. Bir ihmal sonucu bu olay meydana gelmiştir. Kendisi çok mağdur oldu. Havayolu şirketi sözlü ve yazılı hiçbir yazımıza cevap vermedi. Bavulunun kaybolmasından dolayı bu süre içinde çok sıkıntı çekti. Gördes'ten İstanbul'a yüz yüze görüşmeye gitti. Fakat bir muhatap bulamadı. Çok mağdur edildi. Çareyi bu davayı açmakta bulduk'' dedi. Hilmi Şener, ağustos ayında yapılan düğünün ardından geçen eylül ayında Kanada'ya yerleşip eşiyle birlikte bir bankada çalışmaya başladı. Davanın önümüzdeki günlerde görüleceği belirtildi.
http://www.milliyet.com.tr/2006/10/12/son/sontur13.asp

Hiç yorum yok: