Cuma, Ekim 13, 2006

Atlasjet de Kanadaya Ucmak Istiyor

Atlasjet’in Amerika’ya uçma hayali8 Eylül 2006,
Uzun zamandır Kanada’ya uçmak için yoğun girişimlerde bulunan AtlasJet hava yolları, iki ülke sivil havacılıkları nezdinde sorunlar yaşanınca gerekli izinleri alamayıp bu projesini askıya almıştı.
Amerika’ya uçan ilk Türk özel hava yolu şirketi olmak için bu kez yine kolları sıvayan AtlasJet şirketi büyük sürpriz yaparak Amerikan Northwest Airlines ile işbirliğine gitmeyi planlıyor.
İki şirketin yapacağı işbirliği ile İstanbul’dan New York’a uçma hayallerini gerçekleştirmek isteyen Atlasjet Yönetim Krl. Bşk. Murat Ersoylu ve Yön. Krl. Üyesi, Gn. Md. Tuncay Doğaner; Northwest şirketinin yönetim kurulunu bir haftadır İstanbul ve Dalaman’da ağırlayarak ortak yürüttükleri bu gizli proje hakkında duyumlarımıza göre olumlu mesafeler kaydetmişler. Projede iki adet Airbus A340 düşünülüyor.
Amerika’ya karşılıklı THY’den başka bir şirketin uçması için Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün karşılıklı izinleri alıp alamayacağı, Kanada örneğinde yaşanan olumsuzlukların tekrar edip etmeyeceği ve THY’nin bu hatta yeni bir rakip karşısında takınacağı tavır merakla bekleniyor.
Dileğimiz başarılı sonuç alınması. Müjdeli haber iletmek için sonucu bekliyoruz.

Hiç yorum yok: