Perşembe, Ekim 12, 2006

Ottava Buyukelciligi, Ticaret Musavirligi Raporlarinda Direkt Ucus Tavsiyeleri

http://www.musavirlikler.gov.tr/altdetay.cfm?AltAlanID=368&dil=TR&ulke=CDN
2004
"... Ticaret Müşavirliğimize Türkiye’den taze sebze ve meyve ithalatı yapmak üzere talepler intikal etmektedir. İlgili üreticilerle ve İhracatçı Birlikleri ile yapılan görüşmelerde anılan taleplerin karşılanabilmesi için Türkiye’den Kanada’ya direkt havayolu seferlerinin başlatılmasının elzem olduğu sonucuna varılmıştır. Bu konuda Türk Hava Yollarının Kanada’ya direkt uçuş başlatmak üzere girişimleri olduğu bilinmektedir. Sözkonusu girişimin bir an önce sonuçlandırılması, çabuk bozulabilir türde olan ihraç ürünlerimizin Kanada pazarına girmesinin önündeki en büyük darboğazın aşılmasını sağlayacaktır. ..."

2003
"... Türk Hava Yollarının yeni özel yurtiçi seferleri yapan hava yolları ile rekabet edebilmesi için dahili uçuşlarda ekonomik ve effektif bölgesel uçaklara ihtıyacı vardır.
Bu alanda uzman olan Kanada’lı firmalarla yeni işbirliği imkanları doğmaktadır. Ayrıca Türk Hava Yollarının Toronto ya düzenli sefer açma konusundaki girişimleride devam etmektedir.Anılan seferler açıldığı takdirde iki ülke girişimcilerinin daha kolay seyahatleri ve mal ve hizmetleri daha hızlı bir şekilde göndermeleri mümkün olacağından, bu girişiminde karşılklı ticareti artmasına katkıda bulunacağı aşikardır. ..."

Hiç yorum yok: