Pazartesi, Ekim 23, 2006

Başbakan'a Kanada'dan davet var!

TÜRK Hava YollarI Kanada'ya neden uçmuyor?
Bu soruyu birkaç kez bu köşeden sordum. Her sorduğumda da Kanada ile iş yapan, eğitim için gidip gelen yüzlerce insan umutlandı.
Gerçekten de Türkiye-Kanada arasında 1 milyar dolara ulaşan ticaret hacmine imza atanlarla, orada yaşayan yaklaşık 80 bin Türk vatandaşının umutlanmaması mümkün değil. Çünkü her yıl binlerce insan Kanada'ya gitmek için aktarmalarla inanılmaz çile çekiyor.
Ama nedense bu konuda, işin sorumluları bırakın çözüm bulmayı olayla ilgilenmiyor bile. Düşünsenize, yazdığımız yazılarla Kanada'nın Ankara Büyükelçisi bile ilgileniyor ama ne THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ne de THY Genel Müdürü Temel Kotil oralı oluyorlar. Bilinen gerekçe "Ermeni soykırımı." Kanada'da yaşayan bir Türk şöyle diyor: "Bizim anlamadığımız, 1 milyar dolarlık ticaret yapmamız sorun olmuyor da neden THY'nin uçması sorun oluyor?"
Kanada'daki Türkler sorunun çözülmesi için Başbakan Erdoğan'ı Kanada'ya davet ediyor.
Son 20 yılda hiçbir başbakanın Kanada'ya gelmediğine dikkat çeken Kanadalı Türk gazeteci Hasan Yılmaz şöyle diyor: "Başbakanımız şu sıralarda Başkan Bush'la görüşmek için ABD'de. Kanada-Türkiye arasında bir ilki gerçekleştirmek için Başbakan Erdoğan' ı Kanada'ya davet ediyoruz. Nihayeti bir saatlik bir yol. İnanın bu gezi çok şeyi değiştirir. Buradaki Türkler de sahipsiz olmadığını görür."
http://www.sabah.com.tr/2006/10/03/yaz1336-10-130.html

Hiç yorum yok: