Pazartesi, Mayıs 08, 2006

Yabancıların Dalaman'a uçuş isteğine ret

Fethiye ve çevresinde yaşayan yabancıların Dalaman Havaalanı’nın kış aylarında da yurt dışı uçuşlara açık kalması yönünde isteğine Türk Hava Yolları’ndan olumsuz yanıt geldi.
Osman Baykuş
NTV-MSNBC

FETHİYE - Fethiye’de yaşayan yabancı uyrukluların oluşturduğu Fethiye International Group (FIG) üyeleri, topladıkları imzalarla Dalaman’dan kış sezonunda da yurtdışına uçmak istediklerini dile getirmişlerdi.

Toplanan imzalar, Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş aracılığıyla THY’ye ulaştırdı. Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ve Genel Müdür Yardımcısı Vekili Orhan Sivrikaya imzasıyla Fethiye Kaymakamı ve FETAV Başkanı Hasan Karakaş’a gönderilen yazıda olumsuz yanıt verildi. Yazıda, “Ortaklığımızın tarifeli havayolu olması münasebetiyle yolcu potansiyeli yıl boyunca süreklilik arz eden ve yeterli doluluğa sahip hatlarda öncelikli olarak sefer yapılmaktadır. Antalya ve Dalaman gibi noktalarımıza tur operatörlerinin charter talepleri boş kapasitemiz değerlendirilerek karşılanmaktadır. Bununla birlikte, İstanbul-Dalaman tarifeli iç hat seferlerimiz sayesinde İstanbul’dan yapılan tüm dış hat seferlerimize uygun bağlantılar sağlanmaktadır. Bilgilerinize arz ederiz” denildi.

Öte yandan Fethiye dışında Marmaris’e de yerleşen İngilizlerin girişimleri üzerine tur operatörleri ve uçak firmaları harekete geçti. Marmaris’te mülk sahibi İngilizler’in kış aylarında ülkelerine ve Marmaris’e istedikleri zaman gidip gelebilmek ve kış turizmini geliştirmek amacıyla başlattığı imza kampanyasının ardından 2 İngiliz tur operatörü, Marmaris’e haftada iki kez uçak kaldıracağını açıkladı.

Hiç yorum yok: