Çarşamba, Nisan 02, 2008

THY Star Alliance Uyesi

Star Alliance: THY geldi güçlendik 31 şehre girdik

Faik KAPTAN/İSTANBUL - Tolga ÖZBEK -Hurriyet - 2 Nisan 2008

THY, dünden itibaren resmen dünyanın en büyük havayolu ittifakı Star Alliance’ın üyesi oldu.

Star Alliance CEO’su Jaan Albrecht, "THY ile Star Alliance gücüne güç kattı. Uçuş noktalarımıza 31 yeni şehir eklendi. Attığımız imza hem THY’ye hem de Star Alliance olarak bize çok ciddi bir avantaj sağlayacak" dedi.

TÜRK Hava Yolları (THY), Star Alliance havayolu ittifakına attığı imza ile 20’nci üyesi oldu. İki yıl önce başlayan üyelik sürecinin başarıyla tamamlandığını söyleyen Star Alliance CEO’su Jaan Albrecht "THY ile Star Alliance gücüne güç kattı. Uçuş noktalarımıza 31 yeni şehir eklendi" diye konuştu.

THY BOŞLUK DOLDURACAK: THY’nin Avrupa’nın yanı sıra başta Orta Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika olmak üzere önemli bir uçuş ağına sahip olduğuna dikkat çeken Albrect, "Bu bölgelerde Star Alliance olarak ciddi bir boşluğumuz vardı. Coğrafi olarak bu bölgeler dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerine sahip. Artık buralara THY ile gideceğiz. Yolcularımıza daha fazla seçenek, daha çok noktaya uçuş imkanı sunacağız. Attığımız imza hem THY’ye hem de Star Alliance olarak bize çok ciddi bir avantaj sağlayacak" diye konuştu.

HIZLI BÜYÜYEN ŞİRKET: Türk havacılığının son yıllarda hızlı gelişimini dikkatle izlediklerini söyleyen Albrect, "THY, Avrupa Havayolları Birliği AEA’nın rakamlarına göre yüzde 23.5 ile en hızlı büyüyen havayolu. Bu yıl 11 şehre daha sefer yapmaya başlayacak. Filosuna 20 uçak daha katılacak. Böylesine hızlı büyüyen bir havayolu şirketinin Star Alliance’a üye olmasından son derece memnununuz" dedi.

HAVADA İPEK YOLU: Bu yıl 75’inci yaşını kutlayan THY’nin geçmişten gelen birikimi ile Star Alliance’a tam üyeliğin gerçekleştiğine dikkat çeken Genel Müdürü Temel Kotil, "Attığımız imza, THY tarihinin en önemli anlaşması. Star Alliance, THY’nin gelecekteki büyümesine önemli bir katkı sağlayacak. İpek Yolu’nu havadan kuracağız. Doğuyla batı arasında köprü olacağız" diye konuştu. THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin Star Alliance üyeliğinin THY’yi küresel bir oyuncu haline getireceğini vurgulayarak "Yılda 493 milyon taşıyan, günlük 18 bin uçuş yapan büyük bir ailenin içine giriyoruz. Artık sadece 140 noktaya uçan değil, üyelerimizle birlikte dünyanın 965 noktasına 162 ülkeye sefer yapıyoruz" dedi.

YENİ ÜYELER KATILACAK: Büyümesini sürdürmeyi planlayan Star Alliance, önümüzdeki aylarda yeni üyelerle uçuş ağını genişletmeyi planlanıyor. Halen ön üyelik anlaşmasını yapan Mısır Havayolları, tam üyeliğe 11 Temmuz’da geçecek. İttifakın bir sonraki adımı da Güney Amerika’da güçlü bir havayolu ile üyelik anlaşması imzalamak.

Star Alliance logolu ilk uçak CEO’ları getirdi

THY, dün düzenlenen törenlerle, dünyanın en önemli şirketlerini bünyesinde barındıran Star Alliance’a tam üye oldu. Star Alliance logosu taşıyan THY’nin Airbus A 340 "Ankara" uçağı ile Viyana’dan İstanbul’a gelen kuruluşa üye havayolu şirketlerinin CEO’larını, Atatürk Havalimanı’nda THY Genel Müdürü Temel Kotil karşıladı. Kotil, THY’nin geleceğinin çok parlak olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Artık okyanusa açılabilecek bir şirketimiz var. Bugün okyanusa açılıyoruz. Bu bizim için dünya havacılığı ortaklığı demektir. Bu anlaşma hem kár, hem yolcu artışını sağlayacak. Yolcu sayımızda yüzde 50 artış bekliyoruz. Türkiye AB sürecindeyken, dünya birliğine girmiş olduk."

LALELİ KARŞILAMA: Viyana’dan İstanbul’a gelen ve Star Alliance üye olan Air Canada, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Lufthansa, bmi, LOT Polish Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Spanair, SWİSS, TAP Portugal, THAİ, United, US Airways ve Varıg Brazilian Airlines CEO’ları ile ev sahibi THY Yönetim Kurulu Başkanı Temel Kotil ve Star Alliance CEO’su Jean Albrecht, özel hazırlanan lale motifleri ve sırmalarla süslenmiş tünelden geçerek toplantı salonuna alındılar.

Lufthansa: Türkiye’deki yatırımlarımızdan memnunuz

ALMAN Lufthansa Havayolları’nın CEO’su Wolfgang Mayrhuber Türkiye’nin ekonomik olarak son yıllarda hızlı gelişim yaşadığını ve yatırımlarından memnun olduklarını açıkladı. THY ile ortak SunExpress Havayolları’nın başarıyla büyüdüğünü söyleyen Mayrhuber, "SunExpress’teki uzun yıllardır ortaklığımız Star Alliance’ta da devam edeceğine inanıyoruz. Türkiye’de ikram şirketimiz var. Bölge hızla büyüyen havayolu sektörünün performansından memnunuz. Gelecekte başka yatırımlar için de Türkiye’ye sıcak bakıyoruz" dedi.

3 ittifak THY’nin peşindeydi

DÜNYANIN en büyük havayolu şirketlerinin üyesi bulunduğu Star Alliance’a THY’nin girmesinin THY’nin dünya havacılığında büyük oyuncu ve küresel bir marka olma hedefinin önemli bir adımı olduğunu ifade eden Temel Kotil, "THY her üç ittifaktan da katılım teklifi almıştı. Biz her üçünü de değerlendirdik, THY’nin uçuş noktalarına göre en yüksek verimi hangi ittifaktan alacağının analizini yaptık ve sonuçta Star Alliance’da karar kıldık. Türkiye’den böyle bir ittifak içine giren tek havayolu da THY olacak" açıklamasını yaptı.

Hiç yorum yok: