Çarşamba, Nisan 02, 2008

En iyi Havalimanlari

NEW YORK - Dünyanın en iyileri listesine Türkiye 'den hiçbir meydan giremedi 175 ülkeden 580`den fazla havalimanın üye olduğu Uluslararası Havalimanları Konseyi (Airports Council International -ACI) yolcunun terminale adım attığı andan uçağa binene kadar olan süreci değerlendirdi. ACI, 17 farklı kategoride, yolcu hizmetleri açısından dünyanın en iyi havalimanlarını seçti. Listeye Türkiye`den hiçbir meydanımız giremedi.

Airport Services Quality (Havalimanları Servis Kalitesi) başlığı altında ACI`nin yaptığı araştırmaya, Avrupa bölgesinden 50`den fazla havalimanı tabi tutuldu. Türkiye`dense hiçbir havalimanı değerlendirilmedi. İnceleme, havalimanını kullanan yolcuların görüşleriyle birlikte bizzat ACI personeli tarafından yapılıyor. Değerlendirmede, havalimanına adımını attığı andan itibaren uçağa bininceye kadar geçen sürede yolcuya ne tür kolaylıklar sağlandığı, personelin tutumu, sunulan hizmetin kalitesi gibi kriterler dikkate alınıyor.

Dünya çapında 200 bin yolcu arasında gerçekleştirilen ankete katılanlar, ACI`nın sorularını yanıtladı. Dünyada yolcuya en iyi hizmeti sunan beş havalimanı da Uzakdoğu`dan çıktı. Değerlendirmede birinciliği Seul Incheon, ikinciliği Kuala Lumpur, üçüncülüğünü Singapur Changi, dördüncülüğü Hong Kong, beşinciliği ise Central Japan havalimanları aldı. Avrupa`da yolcuya en iyi hizmet veren havalimanı ise Portekiz`in Oporta Havalimanı oldu. Ödüller 1 Nisan`da Çin`in Şangay kentinde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Avrupa`da yolcuya en iyi hizmet sunan meydanlar arasında Münih Havalimanı da yer aldı. Singapur Changi Havalimanı`nda ise yolcuların uçuş öncesi ve sonrası stres atmaları için botanik bahçesi ve suni göl bile var.

Yolcuya en iyi hizmet veren 5 havalimanı
1- Seul Incheon
2- Kuala Lumpur
3- Singapur Changi
4- Hong Kong
5- Central Japan

Bölgelere göre en iyi havalimanları
Avrupa
1- Oporto (Portekiz )
2- Zürih (İsviçre )
3- Helsinki (Finlandiya )
4- Münih (Almanya )
5- Southampton (İngiltere )

Kuzey Amerika
1. Dallas Fort Worth (Amerika )
2. Halifax (Kanada )
3. Ottawa (Kanada)

4. San Diego (Amerika )
5. Detroit (Amerika )

Ortadoğu
1- Tel Aviv (İsrail )
2- Doha (Katar )
3- Abu Dabi (BAE )
4- Muscat (BAE )

Asya -Pasifik
1- Incheon (Güney Kore )
2- Kuala Lumpur (Malezya )
3- Changi (Singapur )
4- Hong Kong
5- Central Japan (Japonya )

Latin Amerika /Karayipler
1- Guyaquil (Ekvator )
2- San Jose (Kosta Riko )
3- Mexico City (Meksika )
4- Port of Spain (Trinidad &Tobago )
5- Curaçao (Antiller )

Afrika
1- Johannesburg (Güney Afrika )
2- Cape Town (Güney Afrika )
3- Durban (Güney Afrika )
4- Nairobi (Nijerya )

Hiç yorum yok: