Cuma, Mayıs 08, 2009

Kanada, AB ile Açık Semalar anlaşması yaptı

Turizm Gazetesi - 8 Mayis 2009
Kanada ve Avrupa Birliği (AB), Açık Semalar (open skies) anlaşması imzaladı. İki tarafın havayolu şirketleri AB'nin 27 ülkesi ve Kanada'daki havaalanları arasında serbestçe uçabilecek.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, konuyla ilgili açıklamasında, anlaşmanın hem tüketiciler hem de havayolu şirketleri için yarar sağlayacağını ve AB-Kanada havacılık piyasasını dünyanın en serbest piyasalardan biri haline getireceğini söyledi.

Taraflar arasındaki anlaşma ayrıca, havayolu şirketlerinin mülkiyeti ve denetimi konusundaki kısıtlamaları da hafifletecek. Benzer bir anlaşma geçen yıl mart ayında AB ile Amerika arasında imzalanmıştı. Avrupa Komisyonu'nun bir araştırmasına göre AB-Kanada arasındaki anlaşma binin üzerinde istihdam ve ilk yıl ek 500 bin yolcu sağlayacak. Anlaşmanın daha sonraki bir aşamasında yatırımcılar her iki piyasada havayolu şirketi kurabilecek ve havayolu şirketlerinin denetimini elde edebilecek. Anlaşmanın son aşamasında havayolu şirketleri AB-Kanada arasında ve diğer bölgelere serbestçe uçabilecek.

Hiç yorum yok: