Cumartesi, Mart 21, 2009

Kanada’ya Doğrudan Seferler Başlıyor...

Sivil Havacilik Genel Mudurlugu
Sivil havacılık müzakerelerinde 2008 yılını rekor bir gelişme ile kapatan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 2009 yılında da bu başarısını sürdürmeye devam ediyor.

Bu kapsamda 11-13 Mart 2009 tarihlerinde Kanada’ da gerçekleştirilen toplantıda bir araya gelen Türk ve Kanadalı yetkililer ikili hava ulaştırma anlaşmasını parafe etti. Türkiye adına SHGM Heyet Başkanı Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın ve Kanada tarafını Kanada Hükümeti Başmüzakerecisi Robert Ready temsil etti.
Tarifeli seferlere imkan verilecek şekilde parafe edilen HUA (İkili Hava Ulaştırma Anlaşması) Kanada ile Türkiye arasında sivil havacılık alanında ilk olma özelliği açısından önem taşıyor.

Yapılan anlaşmaya göre Türkiye ve Kanada’nın birden fazla havayolu şirketi tayin etmesi konusunda uzlaşılmış, buna göre Türkiye'den Türk Hava Yolları ve Kanada'dan Air Canada müsadelendirilen ilk hava yolu şirketleri olmuştur.

Yine anlaşmaya göre Türkiye ve Kanada’dan ikişer nokta değişmeli tarifeli sefer noktası olarak belirlenirken, havayolu şirketlerine haftada en fazla 3 frekans yolcu ve 3 frekans kargo sefer yapmaları konusunda izin verilmiştir. Ayrıca 3. taraf kod paylaşımlı uçuşlara da müsaade verilmiştir.

Kanada'da yaşayan Türk toplumunun ve her iki ülke arasında ticari ilişkileri bulunan işletmelerin uzun zamandır beklediği, doğrudan uçuşlara izin veren bu anlaşma çerçevesinde uçuşların en kısa sürede başlaması için planlama çalışmaları devam ediyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bir forum'da okudum, haftada 3 sefer olacakmis, ama tam ne zaman basliyor kimse bilmiyor ?