Perşembe, Mart 26, 2009

Aciklanan THY Yaz Tarifesinde Toronto Yok

Türk Hava Yolları yaz tarifesine 29 Mart’ta geçiyor...
26.03.2009

Türk Hava Yolları son yıllarda sürdürdüğü büyüme stratejisi çerçevesinde yaygın uçuş ağını 29 Mart’ta uygulamaya başlayacağı yaz tarifesinde de genişletmeye devam ediyor.

Yeni açılacak hatların yanısıra mevcut hatlarda da sefer sayılarının arttırıldığı 2009 yaz tarifesinde bir önceki döneme göre arz edilen koltuk kilometrede yüzde 24, konma sayısında ise yüzde 12 artış öngörülüyor.

Bu doğrultuda aşağıda belirtilen hatlarda frekans artışları yapıldı.

• Delhi, Bombay ve Chicago seferlerimiz haftanın her günü.
• New York haftada 7 seferden 9 sefere, Singapur haftada 4 seferden 5 sefere, Seul haftada 3 seferden 4 sefere, Johannesburg/Cape Town haftada 3 seferden 4 sefere ve Lagos haftada 3 seferden 4 sefere,
• Dusseldorf ve Paris seferleri günde 3 seferden 4 sefere,
• Münih ve Bakü seferleri günde 2 seferden 3 sefere,
• Brüksel seferleri haftada 17 seferden 21 sefere,
• Cenevre, Stokholm ve Kopenhag seferleri haftada 10 seferden 14 sefere,
• Viyana seferleri haftada 14’ten 18’e, Lyon seferleri haftada 7’den 10’a, Roma seferleri haftada 12’den 14’e, Prag seferleri de haftada 7’den 9’a,
• Tebriz seferleri haftada 3 seferden 5 sefere, Sanaa ve Lizbon seferleri haftada 3 seferden 4 sefere,
• Zagrep, Saraybosna, Nice, Kazablanka, Addis Ababa, Hartum, Dublin, Venedik, Basel ve Helsinki noktalarında bu dönemde haftanın hergünü sefer planlandı.
• Trafik haklarındaki sınırlamalar nedeniyle daha önce frekans arttırılamayan Kahire haftada 9’dan 14 frekansa, Amman 11’den 14 frekansa, Barselona 10’dan 14 frekansa, Madrid 7’den 10 frekansa, Beyrut seferleri haftada 7’den 10 frekansa çıkarıldı.
• Abu Dhabi-Muscat seferleri, 1 Haziran itibarıyla ayrılarak Abu Dhabi seferleri haftada 4 frekans Muscat seferleri haftada 5 frekans olarak icra edilecek.
• Bahreyn-Doha seferleri, 1 Haziran itibarıyla ayrılarak, her iki noktaya haftanın her günü olacak şekilde planlandı.
• Ljubljana-Zagrep seferleri ayrılarak Zagrep’e haftanın her günü, Ljubljana’ya haftada 4 frekans sefer icra edilecek.
• İç hatlarda ise haftada 3 frekans olan Sinop seferleri haftanın her günü gerçekleştirilecek.

Frekans artışlarına ilaveten yaz 2009 döneminde uçuş ağımızın yeni noktalar ile de güçlendirilmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda, İstanbul’dan Dakar-Sao Paulo, Bingazi ve Lviv’e seferler planlandı. Bununla birlikte Eskişehir-Brüksel seferleri de ilk kez bu dönemde gerçekleştirildi.
Bunlara ilaveten yolcuya sunulan hizmet kalitesinin arttırılması adına İstanbul’a 4-5 saat uçuş mesafesinde olan Kazablanka, Muscat, Dubai, Abu Dhabi, Bahreyn, Doha, Barselona ve Madrid seferlerinin filomuza yeni katılan ve “business” koltuğa sahip ve her koltukta görüntülü eğlence sistemi bulunan Airbus A-321 uçakları ile yapılması kararlaştırıldı.

Türk Hava Yolları 2009 yaz döneminde yurtdışında 116 şehire, yurtiçinde 36 şehire olmak üzere toplam 152 şehire sefer düzenleyecek.

Türk Hava Yolları
Basın Müşavirliği

3 yorum:

Adsız dedi ki...

nnnnnayirrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...

bende gecen hafta email yazdim, iki gun once THY customer service bu cevabi yolladi bana:

Referring to your message, please be informed that, our study on Toronto line is still active. It will be planned according to permissions of Canadian avaition and our fleet situation.

trajikomedi oldu artik

IST_YYZ dedi ki...

THY Yaz tarfesi cok oncesinden planlanan bir calisma. Daha once bir cok ornekte goruldugu gibi tarifelere ekleme ya da cikarilma yapilabilmekte...

Adsız dedi ki...

Bugunku Mahmut Ovur'un yazisina gore haziranda ucuslar basliyormus

http://www.sabah.com.tr/haber,BD3F1AD259204B2CA096AD5A5A5D7D72.html