Perşembe, Haziran 18, 2009

THY Kanada Vizesini Kapti

Airport Haber 18-Haziran-2009
Türkiye ve Kanada hükümetleri arasındaki ikili anlaşma kapsamındaki uygulama, anlaşma dâhilinde belirlenen İstanbul-Toronto rotasını kapsıyor.

Türk Hava Yolları, imzalanan anlaşmayla, Kanada’ya uçuş yaptığı süre içerisinde Kanada Ulaştırma Yasası’nın 59. kısmına aykırı davranmayacağını taahhüt etti.

Ajans, Türk Hava Yolları tarafından yapılan başvuruyu inceleyerek, THY’nin Kanada Ulaştırma Yasası’ndaki ilgili maddenin 69’a 1 bölümünde belirtilen şartları karşıladığını belirledi. Yapılan incelemenin ardından, THY’ye İstanbul-Toronto-İstanbul uçuşlarını gerçekleştirmesi için bir lisans sağlanacağı belirtildi.

Bu lisansın devamlılığını sağlamak için gerekli şart ve durumların Kanada Ulaştırma Yönetmeliği’nin ilgili maddesinde yer alan 71’e 1 nolu yasada belirtildiği öğrenildi. İlgili maddede belirtilen yasaların şu şekilde olduğu ifade edildi:

Sağlanacak lisansın devamlılığı, Kanada Hava Ulaştırma Yönetmeliklerine, SOR/88-58’e, Kanada Ulaştırma Bakanlığı tarafından yayımlanan Kanada havacılık dökümanlarına, ATR bölüm 7’ye uyuma bağlı olacak ve Kanada Ulaştırma Yasası 71(1)’de belirtildiği üzere:

1. Lisans –anlaşmada da belirtildiği üzere- İstanbul ve Toronto hattında geçerli olacak
2. Operasyonlar tarifeli uluslararası uçuş olarak gerçekleşecek ve Kanada ile Türkiye arasındaki anlaşmalara –başta ikili anlaşmaya- uygun olarak gerçekleştirilecek.
3. Kanada Ulaştırma Yasası ve Anlaşma’da belirtilen hükümlere bağlı olarak, lisans zamanı sona ermeden iptal edilmedikçe, lisans ancak anlaşmanın sona ermesiyle ya da anlaşma ile elde edilen hakların ortadan kalkmasıyla geçerliliğini yitirir.

2 yorum:

Nihat Ozdemir dedi ki...

Istanbul-Toronto-Istanbul flights are planned as 3 flights per week and will be launched as of July 11st, 2009.

Monday, Thursday, Saturday
Istanbul
11:30
Toronto
15:40

Monday, Thursday, Saturday
Toronto
23:50
Istanbul
17:30

Adsız dedi ki...

thy.com duyurularına de eklenmiş. hepimizin gözü aydın :)