Çarşamba, Ekim 03, 2007

Kanada’ya uçmak için yeni görüşmeler devam ediyor

THY'DEN BÜYÜK HEDEF (Airkule 3 Kasim 2007)

THY Genel Müdürü Temel Kotil, “Ekonomide 4, Business Class’ta 3 yıldızlı havayoluyduk. Şimdi 4 yıldızlı havayolu olacağız” diyerek, hedeflerinin 5 yıldızlı bir havayolu olmak olduğunu söyledi.

Atatürk Havalimanı’nda görev yapan basın mensupları ile iftar davetinde bir araya gelen Temel Kotil, iftar öncesi şirketin genel durumu ve gelecekle ilgili projeksiyonları hakkında bilgi verdi. Sıcak bir sohbet ortamında geçen davette Kotil, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

THY’nin ikram servisi ve uçak içi eğlence sistemleri gibi birçok alanda Avrupa’nın sayılı şirketleri arasında yer aldığını belirten THY Genel Müdürü'nün değindiği belli başlı konular şunlar oldu:

2007’de 20 milyon yolcu
Temel Kotil, 2007 yılında 20 milyon yolcuya ulaşacaklarını söyleyerek,” Ekim ayında olmamıza rağmen bu rakamı tutturacağımızı sanıyoruz. 2004 yılının başında açılan 24 hat, doluluk ve karlılık olarak kendini toparladı. THY yüzde 20 ve üzeri büyüme yakalanıyorsa bu, yaptığımız açılımdan kaynaklanıyor. Avrupa’da yüzde 20 büyümeyi yakalamamız mümkün değil ancak yeni açılan hatların yüzde 30’a yakın büyümesi ortalama büyümemizi yüzde 20’ye çekiyor. Bu büyüme 2008 ve 2009’da da devam edecek” dedi.

Hedef Uzakdoğu
Şirketin gelecekle ilgili projeksiyonları konusunda da açıklamalarda bulunan Kotil, hedeflerinin Uzakdoğu pazarı olduğunu belirterek şöyle devam etti:
“Yakın coğrafyayı tümüyle kapladık. İleriki yıllarda mevcut noktalarda frekans sayılarımızı artıracağız. Yeni açtığımız hatlarda günlük seferler başlayacak. Kanada’ya uçmak için yeni görüşmeler devam ediyor. Bir türlü anlaşamadık. Sonucun pozitif olacağını düşünüyorum. Çin’de 21 uçuş hakkı istiyoruz. Şu anda Pekin ve Şanghay kentlerine kombine 7 kez uçuluyor. Ayrıca Guanzo’ya 7 kez uçmak istiyoruz. Uzak hatlarda da slot (uçuş izni) almak istiyoruz. Japonya ve Kore hatlarına da yoğunlaşacağız.”

Uçakta dinletilen müzik
Temel Kotil, son günlerde bazı köşe yazarlarının köşelerine taşıdıkları THY uçaklarında dinletilen müzik konusundaki bir soruya da şu karşılığı verdi:

"Türk müziği çok güzel ve ben de Türk müziğini beğeniyorum. Biz geniş bir yelpazeye hizmet etmek istiyoruz. Müziğimizi çok kişinin beğendiğini de biliyoruz. Uçuş hattına bağlı olarak karma müziklerimiz var."

Kotil, Airbus A380 uçağının Türkiye’ye gelişi ile ilgili de şu an için A 380 almak gibi bir niyetlerinin olmadığını belirterek, “ Airbus 380 THY için değil, Türkiye için geliyor. Ben de o uçakla demo uçuşuna katılacağım” dedi.

http://www.airkule.com/default.asp?page=haber&id=2033

Hiç yorum yok: