Perşembe, Temmuz 19, 2007

Temel Kotil: "Toronto Hattini Acacagiz"

THY toplu iş sözleşmesinde sona doğru. ...
Gazete Metropol 16-Temmuz-2007

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Hava-İş Sendikası ile yapılan 20. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin çok olumlu geçtiğini belirterek, "Finale çok yakınız. En geç yarın sözleşmenin imzalanacağını düşünüyorum" dedi.
AA-THY Genel Müdürü Kotil, Atatürk Havalimanı'nda görevli basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında THY'nin 11 bin çalışanı ve sendikası ile bir bütün olduğunu vurgulayarak, "Hava-İş Sendikası ile yapılan görüşmeler çok olumlu gidiyor. Görüşmeler aylar öncesinden başlamıştı. Finale çok yakınız. Yarın işveren sendikasının katılımıyla bir görüşme olacak. En geç yarın bunun imzalanacağını düşünüyorum"diye konuştu.
Kotil, kurumun toplusözleşme süreci döneminde rötarlarla ilgili olarak zarar gördüğüne işaret ederek, ancak bunun kamuoyuna çok negatif yansıtıldığını kaydetti. Temel Kotil, büyük oranda rötarlar yaşanmadığını vurguladı.
THY'nin büyümesi kararının 2 yıl önce alındığını ve 3 yıldır kar eden bir kurum olduğunu ifade eden Genel Müdür Kotil, "Geçen ayın Avrupa havacılık verilerine göre THY, Avrupa'da toplam sefer sayısını ve doluluk oranını en fazla artıran havayolu" dedi.
Temel Kotil, TYH'nin olabildiği kadar "network"ünü büyüttüğünü anlatarak, bir süre önce açılan Lizbon ve Oslo hatlarının çok iyi gittiğini, Toronto, Astana ve Duşanbe hatlarının da kısa sürede açılacağını söyledi.

Hiç yorum yok: