Çarşamba, Nisan 29, 2009

THY Kanada'ya uçmayacak mı?

Mahmut ovur Sabah - 30 Nisan 2009

Türkiye Kanada arasında son 50 yılda atılan en önemli adım "Sivil Havacılık Antlaşması"nın imzalanmasıydı. Geçtiğimiz ay imzalanan bu antlaşma iki ülke arasında yeni bir dönemin işareti olarak yorumlandı.
Bunun en somut adımı da Türk Hava Yolları'nın Kanada'ya direkt uçuş yapma olanağına kavuşmasıydı. Büyük olasılıkla da önümüzdeki Haziran ayında bu uçuş yapılacaktı.
Ancak, araya Maliye Bakanlığı girdi ve yine "Çifte Vergilendirme Antlaşması"nı imzalamadı. Kimseye de neden imzalamadığını açıklamadı.
Bu durum en çok da Türk Hava Yolları'nı zor durumda bıraktı.
Düşünsenize THY aylardır tanıtım yapıyor, müşterilerine Toronto'ya uçacağını söylüyordu.
Peki, şimdi ne olacak?
Son günlerde yine Ermeni soykırımı ekseninde farklı siyasi gelişmeler yaşanıyor. Büyük olasılıkla Maliye Bakanlığı da bu nedenle işi sürüncemede bıraktı.
Oysa tam tersi yapılmalı. İki ülke arasında ticaret, turizm ve ikili ilişkiler geliştikçe bu tür meseleler daha kolay çözülür.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ya...benim anlamadigim nokta bu, guya gecenlerde montreal'a ucu$ izni varmi$ cunku quebec ile anla$ma yapmi$lar, ama bu hakki THY kullanmak istememi$, acaba bu durum hala gecerlimi ? Montreal'a olursa nedir bu Toronto israri ?

Adsız dedi ki...

Bu is mahalle dedikosuna dondu,bakanligin ne dedigi ne yaptigi belli degil,bu kadar kararsiz ve gunluk politika uretilrmi yahu,burdan zarali cikan Turkiye oluyor,air canadanin isine geliyor.Burda kimin yasadagi kimsenin umrunda degil,yazik.